ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

ΒΗΜΑ 1

Ο καθηγητής(Η καθηγήτρια) που επιθυμεί να αγοράσει υλικό για κάποια από τα μαθήματα τα οποία διδάσκει οφείλει να έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο εργαστηρίου και τον τομεάρχη. Ο τομεάρχης θα γνωρίζει συνολικά τις αγορές που χρειάζονται στον τομέα του και θα δίνει την ανάλογη σειρά προτεραιότητας και τις αντίστοιχες εγκρίσεις

ΒΗΜΑ 2

Για την καλύτερη διαχείριση των αγορών ο καθηγητής θα πρέπει συμπληρώνει μια φόρμα όπου θα γίνεται μία περιγραφή των υλικών και ένα ενδεικτικό κόστος αφού έχει προηγηθεί αναζήτηση στο διαδίκτυο ή και στο Skroutz. Επιπλέον , στη φόρμα θα πρέπει να αναφέρεται και σε ποια μαθήματα θα χρησιμοποιηθεί το υλικό αυτό και πόσες ώρες την εβδομάδα διδάσκεται (Διαβάστε προσεκτικά τις περιγραφές των ερωτήσεων στη φόρμα. Τέλος επιλέγει και αν είναι αναλώσιμο υλικό ή όχι. Σε περίπτωση πού το κόστος ενός υλικού υπερβαίνει τα 200 ευρώ, Θα πρέπει να βρεθούν προσφορές τρεις τον αριθμό από τρεις διαφορετικές εταιρείες για να προχωρήσει η αγορά. Η φόρμα βρίσκεται εδώ (διαβάστε τις οδηγίες όταν ανοίξει η φόρμα) bit.ly/agores-ek

ΒΗΜΑ 3

Όταν ο τομεάρχης δώσει την έγκριση για την αγορά μπορεί να προσέλθει μαζί με τον τομεάρχη είτε μόνος του και  είτε να παραγγείλει online με τη βοήθεια του διευθυντή/τομεάρχη τα υλικά τα οποία απαιτεί  είτε να παραλάβει την κάρτα από το διευθυντή και να πάει να αγοράσει ο ίδιος/ ίδια τα υλικά. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να κοπεί τιμολόγιο, απαραίτητα για ποσά πάνω από 20 ευρώ Στο τιμολόγιο επάνω σε περίπτωση επιτόπου αγορές με την κάρτα, θα πρέπει σε κάποια στιγμή του τιμολογίου να αναγράφεται το 8ο ΕΚ Επανομής ( Πολλές εταιρείες έχουν σαν επιλογή μετά το ΑΦΜ να διαλέγεις το σχολείο / σχολική μονάδα . Όταν δεν το έχουν θα πρέπει να είναι γραμμένο στο Πεδίο των παρατηρήσεων του τιμολογίου – όχι με στυλό αλλά από την εταιρία/σύστημα ΗΥ)

ΒΗΜΑ 4

Μετά την αγορά θα παραληφθεί το αντικείμενο/ αντικείμενα, παραδίδονται στον τομεάρχη` για να γίνει ο έλεγχος από την επιτροπή παραλαβής υλικού. Ο τομεάρχης στην συνέχεια ,  παραδίδει 1 φωτοτυπία του τιμολογίου στην κ. Μίχου για να γίνει η καταχώρηση στο σύστημα του σχολείου  σκανάρει το τιμολόγιο και το ονομάζει στο στυλ ΤΟΜΕΑΣ- ΕΤΑΙΡΊΑ ΑΓΟΡΑΣ(και αν είναι μέσω σκρουτζ) – ΠΟΣΟ– ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (μόνο αν είναι μετρητά) π.χ.

MHX- LEROY MERLIN – 143_22.pdf

ΥΓ- ΕΒΟΟΚ ΣΚΡΟΥΤΖ – 98_87.pdf

ΓΕΩ- ΝΤΟΝΟΥΤΣΙΟΣ – 7_22 – ΜΕΤΡΗΤΑ.pdf

Και το αφήνει στο φάκελο των σκαναρισμένων ενημερώνοντας Διευθυντή ή/και Υποδιευθύντρια.  Στη συνέχεια ο τομεάρχης/Υπεύθυνος Εργαστηρίου καταχωρεί το /τα υλικά στο αντίστοιχο Βιβλίο Υλικού.